Pagina's

24 februari 2014

TPrep recensie: Jungle Book door OpusOne

Gezien op 23 februari 2014 in Theater de Leest te Waalwijk.

OpusOne bestaat dit jaar 25 jaar en zet ter gelegenheid van dit jubileum één van de topstukken uit het repertoire opnieuw op de planken: Jungle Book.

In deze kindermusical, geïnspireerd op de gelijknamige Disney film uit 1967, volg je de avonturen van Mowgli, zijn vrienden Baloo de Beer en de zwarte panter Bagheera. Mowgli maakt allerlei dingen mee: zo wordt hij meegenomen door de Apenbende, komt hij Kaa de Slang tegen, zoekt hij naar een geheime schat en voert hij een gevecht met de tijger Shere Khan. Ook komt hij voor het eerst in zijn leven een ander mens tegen.

De voorstelling is erg dynamisch waardoor er altijd wel wat gebeurt op het podium en er geen enkel saai moment is. Het decor is simpel maar erg kleurrijk en de beestachtige kostuums geven je het gevoel in de Indiase jungle te zijn!

De muziek is lekker catchy en wordt aan het einde vrolijk door het publiek meegezongen. Ook wordt er veel gedanst wat mooi past in het verhaal.

Het is een kleine cast, 10 acteurs, maar ze doen het geweldig. Allemaal even enthousiast en met een grote lach nemen ze de tekeningen in ontvangst die een aantal kinderen hebben gemaakt!

Zeker voor kinderen (6+), is deze voorstelling heel erg leuk! Spannende en vrolijke momenten wisselen elkaar af en er is voor kinderen genoeg pret aan te beleven. Na afloop zullen ze gegarandeerd als kleine Mowgli’s de zaal uitspringen.