Pagina's

19 augustus 2012

The Little Mermaid - Prehysterisch zonder Nogativiteit!

Wat in 1836 als geschreven werd als sprookje door Hans Cristian Andersen kwam in 1989 uit als Disney film. Iedereen kent Ariel, een zeemeermin met knalrood haar en groene staart, die samen door de zee zwemt met haar geel-blauwe vriendje Botje. Na het redden van een mens, prins Erik, wil ze niets liever dan op het land wonen, en daar heeft ze dan ook alles voor over… Dat verhaal is nu omgevormd tot musical, met de teksten vertaalt door Martine Bijl.

De Cast - 16//08//2012

Tessa Sunniva van Tol – Ariel
Wat een talent! Iedere keer als Tessa zingt moet ik bijna huilen: wat een prachtige stem! Ze heeft een lief smoeltje en perfect voor de rol van Ariel.

Tommie Cristiaan – Prins Erik
De stoere zeeman, en prins, wordt overtuigend neergezet door Tommie. Hij zingt prachtig en heeft een goede klik met Tessa!

Ellis van Laarhoven (alternate) – Ursula
Ellis komt lekker bitchy over als Ursula en zingt haar nummer goed en vol overtuiging. Ondanks dat ze zelf niet loopt, en dus geen lichaamstaal heeft, krijgt ze het met haar mimiek toch voor elkaar dreigend en eng over te komen.

Roberto de Groot – Koning Triton
Met zijn mooie lage stem komt Roberto over als een echte koning en liefhebbende vader. Goed geacteerd

Juan Wells – Sebastiaan
Achter die geweldige timing en komische opmerkingen zit een prachtige zangstem schuil! Hij zingt alle nummers met volle overtuiging en enthousiasme. Je hebt vooral bij ‘’Diep in de Zee’’ zin om mee te doen!

Alfred van den Heuvel – Gimsby
Fantastisch acteur die een overtuigende butler(?) van prins Erik neerzet. Komisch maar toch serieus!

Dick Cohen – Jutter
En ook hier weer een geweldige acteur die in de rol kruipt van een albatros/meeuw die Ariel het een en ander uitlegt over de mensenwereld. Dick kan fantastisch tapdansen, heeft een mooie stem en heeft de perfecte timing als het gaat om de grappige uitspraken van Jutter. ‘’Iets romatiekelijks met kaarslicht en champignons!’’

Evert Jan Korving (understudy) – Botje
Geen grote rol, maar komt erg schattig over en de paar zinnen die hij zingt zijn ook erg goed!

Bas Timmers & Barry Beijer – Slijmbal & Slijmjurk
Een geweldig duo als je het mij vraagt. Het gebruik van de rolschaatsen bij de twee sidderalen geven ze de perfecte uitstraling; ze zijn nog langer en komen nog enger over! Als ze samen zingen in ‘’Pappies Kleine Meisje’’ klinkt het goed, maar niet bijzonder. Maar dat is ook, zeker in die rollen, niet altijd nodig.

Ger Otte – Chef Louis
Chef Louis, de chef die het diner voor Ariel en Erik gaat maken en wat probleempjes heft met krab Sebastiaan. Met name in de reprise van ‘’Les Poissones’’ komt er veel humor naar boven bij die man en de mimiek van Ger is dan ook hilarisch!


De Musical

De hits als ‘’Diep in de Zee’’, ‘’Kus Haar Dan’’ en ‘’Dat is mijn Wens’’ zijn op sommige stukken aangepast maar hebben nog steeds de herkenbare melodie en tekst.

Door de snelle decorwisseling tussen zee en land blijft het een dynamisch stuk en wordt je geen moment verveeld. De jongens in blauwe pakken zorgen voor de levensechte vissen, roggen en kwallen die levensecht rondzwemmen en zweven in de onderwaterwereld. Er is zelfs een bubbel-geluid aanwezig als je bij het concert voor Koning Triton zit.
Vooral bij het nummer Diep in de Zee komen de kleurrijke vissenpakken uit de kast en waan je je in een vrolijke zee. Het decor is in sommige scènes niet zo uitbundig als op Broadway en dat is wel jammer. Maar dankzij het geniale vliegsysteem en een beetje fantasie krijg je toch het gevoel alsof je in een heuse Disney film zit!





Het blijft natuurlijk een musical voor jong en oud, dus er zit niet heel veel diepgang in de teksten. Sommige emoties, zoals boosheid, komen een beetje te overdreven over maar hierdoor is het voor (jongere) kinderen wel heel goed te volgen. Voor de volwassenen zijn er de nodige woordgrapjes in verwerkt die erg leuk zijn.


Conclusie

Al met al is het een geweldige familiemusical! Het, af en toe, sobere decor vraagt wat van de verbeelding en het script geeft niet veel diepgang aan het verhaal maar de kostuums en vooral de fantastisch acteurs en actrices maken dat weer helemaal goed! Houd je van Disney en musicals? Dan raad ik je zeker aan deze musical te gaan zien!


With Love,
Evy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten