Pagina's

5 november 2012

Aspects of Love: Dramatische Liefde



Aspects of Love is een verhaal over de ongrijpbare facetten van liefde en verlangen. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien…
 
 Het verhaal van Aspects of Love is niet 1, 2, 3 uit te leggen. Daarom heb ik van musicals.nl bovenstaand stukje gekopieerd. Het is geen musical die geschikt is voor iedereen. Een familiemusical is het zeker niet en ook zullen sommigen moeite hebben met het verhaal. ‘’Het sprak me niet aan.’’ en ‘’Apart…’’ zijn meningen die ik her en der gehoord heb.

Het verhaal gaat over de verschillende facetten van de liefde en allerlei soorten relaties. Het liefhebben van meerdere mensen en vreemdgaan, horen hier ook bij. Geen luchtige gespreksstof maar in Aspects of Love wordt het respectvol en mooi verteld!

In mijn ogen is het verhaal erg mooi en dynamisch. Veel, en snelle, changementen zorgen ervoor zorgen dat het niet te langdradig wordt en door de grote sprongen in de tijd blijf je geboeid. De hele musical wordt gezongen en soms lijkt de zang zelfs op opera. Ik zou deze musical geen echte musical willen noemen. Op een klein dansje in het begin en op het eind na, lijkt met meer op een zangstuk/opera. Maar wel een prachtig zangstuk!

De muziek wordt prachtig gespeeld door een 8-koppig orkest en dirigent. Het is zware en ‘’moeilijke’’ muziek: het ligt niet zo gemakkelijk in het gehoor als de muziek van Les Misérables bijvoorbeeld. Dit kleine orkest geeft de musical een sobere sfeer mee.


De Cast - 04//11//2012

Lone van Roosendaal – Rose
Wat een geweldige vrouw. De wanhoop die Rose heeft, brengt Lone tot op het bot over. Je leeft mee met Rose en dat is al een prestatie van Lone op zich. Dan trekt ze die gouden keel ook nog open en het plaatje is compleet, fantastisch!

René van Kooten – Alex
Prachtige man, met prachtig acteerwerk en een prachtige stem! Er waren twee voorstellingen afgelast omdat René een verdikking op zijn stembanden had, maar hier was niks van te merken.

Ernst Daniël Smid – George
Een fantastische man die een grote prestatie neerzet. Ernst Daniël heeft een mooie zware stem die goed past bij zijn personage, George. Een zakenman met meerdere affaires die toch het meeste houdt van Rose, Ernst Daniel doet het ‘’gewoon’’ even!

Maaike Widdershoven – Giullietta
Heeft een kleinere rol maar speelt deze erg goed. Ook Maaike heeft een mooie, klassieke, stem.

Michelle van de Ven – Jenny
In de 1e akte is ze ensemble maar in de tweede akte speelt ze de naïeve dochter van George en Rose, Jenny. Ze komt goed over als zowel 15- als 18-jarige. Mooie stem en perfect geacteerd!

 
Ensemble: Armand Pol, Mathijs Pater, Bart van Veldhoven, Piete van Nieuwenhuyze, Roman van der Werff, Mieke Dijkstra, Käthe Staallekker en Moniek Boersma.

Het ensemble speelt een grote rol bij de changementen maar ook een paar bijrollen van minnaars en vrienden worden vertolkt door de ensembleleden. Een mooie groep die het fantastisch doet! Er is veel aandacht besteedt aan de kleding, zelfs die van het ensemble.

Nu je dit allemaal leest denk je misschien dat dit een en al dramatiek is maar er zit wel degelijk humor in deze musical! De timing is perfect waardoor het grootste gedeelte van het publiek wel moet lachen om deze grapjes.

Het is wel een musical voor de liefhebber. Ik raad deze musical niet aan als je nog nooit een musical hebt gezien of als je de voorkeur geeft aan spectaculairdere, of feel-good, musicals. Als je wel houdt van dramatische musicals, en kleinere musicals, dan is deze zeker een aanrader!
 
 
With Love,
Evy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten