Pagina's

11 mei 2013

Top Gear Live - 27 april 2013 @ Ziggo Dome Amsterdam

Twee weken geleden was het zover: de kaartjes die ik 's avonds op 5 december 2012 had besteld, kon ik eindelijk laten zien bij de ingang van de Ziggo Dome. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, de drie presentatoren van Top Gear UK, zouden eindelijk na 3 jaar weer een live show geven in Nederland!


6 mei 2013

The Buddy Holly Story: Swingende Rock 'n Roll



The Buddy Holly Story vertelt het verhaal van de rock and roll muzikant Buddy Holly die in de jaren 50 zijn muziek op de kaart zette. Maar wie was Buddy Holly eigenlijk? Hoe verliep zijn carrière en hoe was zijn leven als bekend artiest? Dat zie je allemaal in The Buddy Holly Story.



Het verhaal is dus simpel: het leven van Buddy Holly wordt in chronologische volgorde vertelt. Aan het verhaal is niet gesleuteld. Het is puur, zonder poespas, en daar houd ik van.  

Je zou verwachten dat je alleen muziek van Buddy Holly te horen zou krijgen, maar niets is minder waar! Er komen ook nummers van Elvis Presley, Etta James en Ritchie Valens langs. Namen die je misschien niet bekend voorkomen, maar ik weet zeker dat je de nummers ooit gehoord hebt!
In het begin van de voorstelling komt de muziekstijl Country even om de hoek kijken. Maar die stijl wordt al snel ingewisseld voor de rock and roll van Buddy Holly en de Soul/Jazz muziek van New York.  Petje af voor de band, want die is steengoed!

Het decor bestaat uit een grote ronde elpee die dient als podium. Verder zie je de instrumenten van de band, een jukebox en nog wat andere rekwisieten uit de jaren 50. Ter aanvulling zie je op de achtergrond albumhoezen van Buddy Holly en foto's uit kranten.

Tim Akkerman speelt Buddy Holly alsof de rol voor hem gemaakt is! Enthousiast, met een geweldige stem en fantastisch gitaarspel. De hele cast, met onder andere Frans van Deursen en Joy Wielkens, is perfect. Het hele plaatje klopt gewoon!
The Buddy Holly Story is wat mij betreft een aanrader! Wil je weer even terug naar de jaren 50 voor wat ''ouderwets'' rock 'n roll? Dan zou ik zeker gaan! Ook voor de jongere generaties zou deze muziek zomaar een nieuwe ontdekking kunnen zijn!
Bron foto's: buddydemusical.nl
The Buddy Holly Story is dinsdag 28 mei te zien in Theater aan de Parade. Kaarten zijn verkrijgbaar op theateraandeparade.nl en via Bosch Ticket op 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief).


2 mei 2013

Muziek #5





Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.