Pagina's

11 mei 2013

Top Gear Live - 27 april 2013 @ Ziggo Dome Amsterdam

Twee weken geleden was het zover: de kaartjes die ik 's avonds op 5 december 2012 had besteld, kon ik eindelijk laten zien bij de ingang van de Ziggo Dome. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, de drie presentatoren van Top Gear UK, zouden eindelijk na 3 jaar weer een live show geven in Nederland!


Samen met mijn vader kwamen we om 15:00 uur aan bij de Dome. We hadden categorie A tickets en zouden hierdoor nog toegang krijgen tot de ''Pre-Show Pit Party'' die anderhalf uur voor aanvang van de show open zou zijn. Toen we binnen waren, kregen we een VIP-keycoard en konden we genieten van een drankje. We lieten een foto maken en er stonden zes mooie auto's om te bekijken.

Om 16:30 uur begon de show en na een korte reclame van Mercedes kwamen de drie heren de vloer op. Ook was er een Top Gear Live Stunt Team, bestaande uit 4 coureurs, die een paar keer een showtje hebben weggegeven. Met zijn vieren hebben zij de hele Ziggo Dome een paar hartverzakkingingen bezorgd, maar wat kunnen die mannen handig inparkeren!

Na de succesvolle Olympische Spelen in London vorig jaar, vonden Jeremy, Richard en James het wel tijd voor een paar gemotoriseerde sporten. Top Gear style natuurlijk!
De heren hebben nieuwe elektrische auto's gemaakt, gecurld, gebowld met Richard als bowlingbal, aan paardrennen gedaan met scooters en gepolood op motors.

Het entree van de heren.

 Links zie je Richard op zijn elektrische auto, in het midden James en rechts Jeremy.
 
 Richard en Jeremy die zich klaar maken om te gaan curlen.

James was ''de man met de bezem''.... Op een quad. 

 Een atleet die het nieuwe hordelopen demonstreert. Hordes die met hoge snelheid op je af komen zijn veel leuker...
 
Paardrijden met The Stig.

 'Some say he has a tattoo of his face, on his face. And that his bike was also stolen by the German.'

 Richard als bowlingbal met Jeremy achter het stuur om het winkelwagentje te ''duwen''.


 Het ''Nederlandse'' polo-team met de overgelopen Stig.

James, Jeremy en Richard, het Britse team.

De show duurde helaas maar 75 minuten. Het eindigde nogal abrupt en onverwacht. Dat had wel wat beter gemogen want dit vond ik wel een beetje jammer... Neemt niet weg dat ik een ontzettend leuke dag heb gehad!

With Love,
Evy

1 opmerking: