Pagina's

26 december 2011

Christmas Tree! Part II

Zie hier: mijn geweldige 20 centimeter hoge kerstboom gemaakt van echt kunststof met glazen kerstballetjes, een spiegeltje en een LED-lampje. Met als klapper op de vuurpijl: hij is ROZE!

Hij was maar vijf euro en over ongeveer 2 weken haal ik hem weer weg; Kerst is eigenlijk morgen alweer voorbij maar dan kan ik er toch nog even van genieten ;-D






With Love,
Evy

25 december 2011

Vrolijk Kerstfeest, Merry X-Mas

De moderne versie van het kerstverhaal!



Christmas 2.0, The Modern Story of Nativity

With Love,
Evy

24 december 2011

Christmas Tree! Part I

Na een drukke periode van leren, leren en nog eens leren is het dan eindelijk kerstvakantie: twee weken lang niet aan school denken, uitrusten en genieten van de feestdagen!

Deze keer een paar foto's van de kerstboom die bij ons in de huiskamer staat. Het is een kunstkerstboom en de lichtjes zitten er al in. Sinds een paar jaar hebben we dus geen last meer van die duivelse snoertjes en lampjes die een eigen leven leiden en niet doen wat jij wilt dat ze doen, gelukkig maar! 

Door het gebrek aan genoeg licht zijn niet alle foto's haarscherp, maar op deze manier krijgen jullie toch een idee van hoe onze kerstboom eruit ziet! ;-)






Morgen, of overmorgen, foto's van mijn eigen ''kerstboom'' die ik voor maar 5 euro heb gekocht! Benieuwd? Stay tuned, komende dagen zal ik op Facebook, Hyves en Twitter laten weten wanneer het erop staat! ;-)

With Love, 
Evy 

4 december 2011

Snowy

Mijn o-zo-slim-uitziende en inteligente cavia is afgelopen week 4 jaar geworden! Happy birthday, Snowy! =D


With Love,
Evy

29 november 2011

HET geluid

Het is half twee als ik wakker schrik maar niet van een nachtmerrie. Ik ga op mij rug liggen en sluit mijn ogen weer, hopelijk slaap ik zo weer in. Maar dan opeens hoor ik het probleem. HET geluid… En nee, niet het geluid van Q-Music waarmee ik dagelijks om 6:45 uur mee wakker wordt maar een ander geluid. Het geluid waar iedereen een hekel aan heeft, die je de hele nacht teistert en je tot waanzin drijft. Dat wat je dagenlang blijft achtervolgen als je een beetje ongeluk hebt. Alleen verwacht ik dit niet eind oktober/begin november. Dit is iets voor de zomer, niet voor de herfst. Nu zou ik er geen last meer van moeten hebben, het geluid zou weg moeten zijn.
Dood.
Met mijn slaperige hoofd stap ik uit bed, doe het licht aan en pak een van mijn schoenen; een rode All-Star. Een schoen met een platte zool is een must voor dit probleem. Ook pak ik een zaklampje voor de wat donkere plekken in mijn kamer. Eerst kijk ik rustig naar het plafond, niets te zien. Dan kijk ik op de deur, de muren, foto’s, kasten en tik ik de gordijnen zachtjes aan maar nog steeds geen zicht van HET geluid. Na 20 slopende minuten rondsluipen ben ik het zat en voordat ik weer ga slapen kijk ik nog op een laatste plek. Achter mijn kleine LCD-TV. En ja hoor, daar zit HET geluid. HET geluid dat mij wakker heeft gemaakt. Die kleine, irritante zoemende MUG! Al vijf dagen achter elkaar zit er een mug op mijn kamer (gisteren zelfs twee), en iedere nacht sla ik dat beest weer dood met een van mijn schoenen. Ik plet het, ruim het op in een stukje Wc-papier en spoel het door het toilet.
Dood, weg.
Net zoals deze mug, die ik na vijf pogingen en 30 minuten succesvol heb weten te pletten. Met een gerust hart kruip ik weer mijn bedje in, dat helaas niet meer zo warm aanvoelt als toen ik eruit kwam… Gelukkig slaap ik de rest van de nacht goed en sta ik ’s ochtend zonder problemen om 6:45 uur op. Totdat ik onder de douche sta en een verschrikkelijk litteken zie van de avond ervoor: een muggenbult. ‘’Een mug? Ach, die steken toch niet meer!’’ hoor ik al mijn vrienden al zeggen. Dit is anders wel het bewijs dat niet alle muggen het voor gezien houden. De meesten gaan in deze tijd van het jaar langzaam dood…
Maar ja, sommige mugjes moeten gewoon even geholpen worden.

Het is al bijna vier weken geleden dat ik dit schreef en sindsdien heb ik geen last meer gehad van muggenbulten. Toch kwam ik gisteren tot de verschrikkelijke ontdekking dat er nog steeds muggen op mijn kamer zitten. De gelukkige is gisteren na een harde klap op de grond gevallen en doorgespoeld in de WC…

With Love,
Evy

13 november 2011

Ode aan Nikon

En ja hoor, ik ben al twee keer vergeten iets te posten… Soms heb ik helemaal geen behoefte aan school, maar helaas hoort het er wel bij...
Nu beloof ik echt dat ik twee keer per week iets zal plaatsen. Foto’s, filmpjes, artikelen, whatever!
                                        
Iedereen kent wel die Nikon reclames. Die met de I am… teksten en al een jaar lang worden uitgezonden voor de Nikon  D3100, D5000, D5100 en de Nikon Coolpix S1000, S3100 en S3000. Maar er is één ding wat die reclames zo populair en herkenbaar maakt: het liedje!

                                                                 Mijn prachtige Nikon camera!

Welcome Home, van Radical Face. Het origineel is nog leuker en mooier dan de ingekorte versie van de reclames. Het vierenhalve minuut durende liedje is perfect om bij weg te dromen of om mee keihard mee te zingen!
Omdat ik zeker een persoon ben die mee wilt zingen, of in ieder geval de tekst uit het hoofd wil kennen, heb ik hieronder een filmpje met de lyrics (songtekst) geplaatst. Kunnen jullie ook meezingen.  ;-)


With Love,
Evy


18 september 2011

Miss Saigon: Geschiedenis, Indrukwekkend, Dramatisch

Op 12 september was het zover, de derde try-out van Miss Saigon. Met kaarten op rij 2 en de Sing-a-Long in het achterhoofd gingen Yvonne, Netty, Karin, Annelies en ik naar Utrecht.
Miss Saigon is, zoals velen zullen weten, een dramatische musical die qua genre vergelijkbaar is met Les Miserables en Sunset Boulevard. Houd je niet van dit soort musicals, dan kun je Miss Saigon beter overslaan. Ook is het voor emotionele mensen een slim idee om zakdoekjes mee te nemen. Ik heb ze gelukkig niet nodig gehad, waarschijnlijk ben ik te nuchter daarvoor…
Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnam oorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van de Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft.
De musicals is volledig gezongen, dus om even achterover te gaan zitten en te ontspannen is er niet bij. De dramatiek is goed terug te horen in de muziek, die prachtig is, maar naar mijn idee soms te vaak wordt herhaald. De musical speelt zich af rondom het thema: de Vietnam oorlog, om het verhaal goed te kunnen volgen is wel wat achtergrondinformatie nodig, het is dus slim om van te voren even op Internet rond te kijken anders loop je de kans dat je halverwege de musical niets meer kan volgen…
Omdat het de derde try-out was hadden we de complete eerste cast. Geen fout te bespeuren, het ensemble is geweldig en ze hebben alles gegeven. Prachtig om te zien!

Stanley Burleson en de Regelaar is een geweldige combinatie! Stanley blijft een showman en entertainer en die twee dingen kan hij in deze rol heel goed combineren. En ook zijn timing voor humor is geniaal! Ik heb echt zitten genieten van zijn solo’s!
Na-Young Jeon, die de rol van Kim voortreffelijk speelt is voor mij een nieuw aanstormend talent: haar inlevingsvermogen en zang zijn fenomenaal!
Ook Ton Sieben is een groot talent! Samen met Na-Young speelt hij geweldige dialogen waarin hij goed laat zien wat hij allemaal kan.
Kok-Hwa Lie doet het als Thuy ook heel goed! Hele sterke zang en hij weet zichzelf echt neer te zetten als leider!
Brigitte Heitzer weet zich, ondanks haar kleine rol, wel even te laten horen. De rol van Ellen is een lastige maar Brigitte weet hem toch geweldig te vertolken!
Edwin Jonker is naar mijn idee de zwakste zanger van het stel. Gelukkig was zijn zang in de tweede acte veel sterker, zijn acteerwerk is wel de hele voorstelling goed geweest!

Zoals misschien te merken is, ben ik erg enthousiast over deze musical. Mijn overmatig gebruik van uitroeptekens ondersteunt die conclusie. Het enige grote minpunt van de musical vind ik het einde. Het is een gesloten einde dat ik niet helemaal kan begrijpen. That’s it?! Was mijn reactie, sommigen zullen het prachtig vinden maar ik vind dat het einde te simpel is. Een indrukwekkende musical verdient gewoon een indrukwekkend en vooral grote finale!
With love,
Evy

28 augustus 2011

NYC Goes From Day to Night in One Frame...

Op iedere locatie in New York heeft hij meer dan 10 uur lang gefotografeerd. Honderden foto's zijn gemaakt en iedere Day to Night foto bevat een samensmelting van 30 tot 50 foto's.  
Ik heb het over de Amerikaanse fotograaf Stephen Wilkes. Hij heeft een indrukwekkende fotoserie genaamd Day to Night gemaakt! Hieronder een paar van mijn favorieten.

Washington Square Park

Central Park

Flatiron

Helaas zijn er maar acht foto's in deze serie...Op zijn site: http://www.stephenwilkes.com/ kun je de overige foto's zien.

With Love,
Evy

9 augustus 2011

Social Media

Zo moet social media wel zijn geweest... in de vorige eeuw!




Bron: Google

5 augustus 2011

Berlijn

Vorige week ben ik vier dagen naar Berlijn geweest. Ik hoopte op veel, en mooie, foto's maar jammer genoeg was het erg slecht weer. Het heeft vier dagen aan een stuk door geregend. De regenjassen en paraplu's hebben het niet overleefd en zijn na vier natte dagen in de prullenbak belandt… Op mijn Hyves- en Facebook-pagina staan meer foto’s, maar deze wilde ik jullie toch even laten zien! Dit zijn namelijk, in mijn ogen, de mooiste foto's!






Foto 1: Fernsehturm Alexanderplatz - Foto 2: Berliner Dom met op de achtergrond de Fernsehturm - Foto 3: Holocaust Mahnmal - Foto 4: Reichstag/Bundestag - Foto 5: Reichstag/Bundestag - Foto 6: Fernsehturm Alexanderplatz.

With Love,
Evy

22 juli 2011

First pictures!

Zoals beloofd zijn hier de foto's die ik heb gemaakt met mijn macro lens!

De eerste twee foto's heb ik vorige week, toen de zon nog scheen, in de achtertuin gemaakt. Op de derde en de vierde foto zie je mijn cavia Snowy, toen het regende heb ik haar tot mijn fotomodel benoemd!

Het is natuurlijk even wennen; zo'n nieuwe lens. Maar hoe vaker ik hem gebruik, hoe beter ik ermee wordt. ;)





With Love,
Evy

21 juli 2011

Nieuwe lens!

Een cadeautje voor in de vakantie vond ik wel op z'n plek na dit zware schooljaar ;)


Nu is deze Macro NIKKOR 85mm lens mijn nieuwe liefde! De perfecte lens, voor mij dan, om macro foto's mee te maken!


Morgen zal ik wat foto's posten die ik afgelopen week heb gemaakt toen het wel mooi weer was. Nu zie ik alleen maar grijs en water als ik naar buiten kijk....

With Love,
Evy