Pagina's

25 december 2012

25//12//2012 - 26//12//2012

                     Bron: weheartit.com 
With Love,
Evy

16 december 2012

Christmas Songs - Part 2

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, dus nu is het tijd om de kerstboom op te zetten en kerstkaarten te schrijven. Taken die vele malen leuker zijn met kerstmuziek op de achtergrond. Daarom heb ik een paar leuke hits uitgezocht om naar te luisteren!


13 december 2012

Top 2000 LIVE: Een feest voor iedereen!

Door: Evy van de Wiel
Gezien: 12-12-12, Parktheater Eindhoven
 

Dit jaar sluit niet alleen Radio 2, Nederland 3, maar ook Theater aan de Parade het jaar swingend af met de Top 2000. Hét muziekspektakel van het jaar: TOP 2000 LIVE. Motown, rock, pop, disco, reggae, nederpop en meezingers van formaat: de complete popgeschiedenis passeert als muzikale achtbaan de revue. Aldus de website van Theater aan de Parade…

Vanaf de eerst noot die gezongen wordt is het duidelijk: dit wordt geen rustig avondje zitten. Dit wordt kei hard meezingen, of blèren zoals we dat in Den Bosch zeggen! Zingen en dansen; alles mag! Hoewel op de stoelen staan niet aan te raden is natuurlijk…
De zangers John Vooijs, Erica Groeneveld, William Kersten en de Amerikaan Forrest Thomas doen, wat mij betreft, niet onder voor de grote artiesten. Ze hebben interactie met het publiek, met elkaar en met het orkest. Hierdoor is deze voorstelling meer dan alleen wat liedjes zingen. Er zit voldoende humor in en je komt bijna ogen te kort om alles bij te houden wat er op het podium gebeurt.  

Met verschillende plateaus wordt er hoogte gecreëerd op het podium en ook de nodige kledingwissels zorgen voor een dynamische uitstraling. Het licht begint simpel maar later komen de LED-schermen naar beneden die verschillende animaties laten zien.

Het achtkoppige orkest speelt fantastisch en de medleys die ze spelen zitten goed in elkaar. Alle genres zitten er in, er worden klassiekers gezongen maar ook nieuwe hits zoals die van Adele. Het zijn, natuurlijk, allemaal nummers uit de Top 2000, maar deze goede selectie bestaat vooral uit up-tempo nummers, perfect om mee te dansen en zingen. Ook zitten er een aantal power-ballads in om even uit te kunnen rusten.
Deze voorstelling, of eigenlijk dit concert, is voor iedereen geschikt. Er zal zeker een nummer bij zitten wat je al herkent bij de eerste noot! Al met al de perfecte afsluiting van 2012, een feest voor iedereen!

9 december 2012

Christmas Songs - Part 1

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, dus nu is het tijd om de kerstboom op te zetten en kerstkaarten te schrijven. Taken die vele malen leuker zijn met kerstmuziek op de achtergrond. Daarom heb ik een paar leuke hits uitgezocht om naar te luisteren!
 

2 december 2012

Origami

Met knutsel-papier van de HEMA, een vaas van de Xenos en een video op Youtube begon mijn poging tot het maken van Origami. Sterretjes... van Origami.



5 november 2012

Aspects of Love: Dramatische Liefde



Aspects of Love is een verhaal over de ongrijpbare facetten van liefde en verlangen. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien…
 

1 november 2012

Bloglovin'

Voortaan kun je me ook volgen met/via/op Bloglovin'. Een site waarmee je overzichtelijk op de hoogte kan blijven de nieuwe post van je favoriete blogs!

With Love,
Evy

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3983371/?claim=e9hf2kxnsbv">Follow my blog with Bloglovin</a>

21 oktober 2012

First Impression: Wreck This Journal

Wreck This Journal. Letterlijk vertaald: Sloop dit dagboek. Wreck This Journal is ''geschreven'' door Keri Smith. Het is een soort doe-boek, zoals je die vroeger als kind ook had, met verschillende opdrachten. Alleen zijn deze opdrachten niet zo onschuldig als je zou denken, het boek boek moet kapot!


7 oktober 2012

16 september 2012

Ray-Ban-Bril

Mijn nieuwe bril, voor als ik mijn lenzen niet in heb:


With Love,
Evy

3 september 2012

LINDA. meiden

 
 
Ik weet niet zeker of de LINDA. meiden nog in de winkels ligt, maar ik wilde toch een kleine (sfeer)impressie geven van het blad. Van beauty en lifestyle tot interviews met BN'ers; voor ieder wat wils! 
 

19 augustus 2012

The Little Mermaid - Prehysterisch zonder Nogativiteit!

Wat in 1836 als geschreven werd als sprookje door Hans Cristian Andersen kwam in 1989 uit als Disney film. Iedereen kent Ariel, een zeemeermin met knalrood haar en groene staart, die samen door de zee zwemt met haar geel-blauwe vriendje Botje. Na het redden van een mens, prins Erik, wil ze niets liever dan op het land wonen, en daar heeft ze dan ook alles voor over… Dat verhaal is nu omgevormd tot musical, met de teksten vertaalt door Martine Bijl.

De Cast - 16//08//2012

Tessa Sunniva van Tol – Ariel
Wat een talent! Iedere keer als Tessa zingt moet ik bijna huilen: wat een prachtige stem! Ze heeft een lief smoeltje en perfect voor de rol van Ariel.

Tommie Cristiaan – Prins Erik
De stoere zeeman, en prins, wordt overtuigend neergezet door Tommie. Hij zingt prachtig en heeft een goede klik met Tessa!

Ellis van Laarhoven (alternate) – Ursula
Ellis komt lekker bitchy over als Ursula en zingt haar nummer goed en vol overtuiging. Ondanks dat ze zelf niet loopt, en dus geen lichaamstaal heeft, krijgt ze het met haar mimiek toch voor elkaar dreigend en eng over te komen.

Roberto de Groot – Koning Triton
Met zijn mooie lage stem komt Roberto over als een echte koning en liefhebbende vader. Goed geacteerd

Juan Wells – Sebastiaan
Achter die geweldige timing en komische opmerkingen zit een prachtige zangstem schuil! Hij zingt alle nummers met volle overtuiging en enthousiasme. Je hebt vooral bij ‘’Diep in de Zee’’ zin om mee te doen!

Alfred van den Heuvel – Gimsby
Fantastisch acteur die een overtuigende butler(?) van prins Erik neerzet. Komisch maar toch serieus!

Dick Cohen – Jutter
En ook hier weer een geweldige acteur die in de rol kruipt van een albatros/meeuw die Ariel het een en ander uitlegt over de mensenwereld. Dick kan fantastisch tapdansen, heeft een mooie stem en heeft de perfecte timing als het gaat om de grappige uitspraken van Jutter. ‘’Iets romatiekelijks met kaarslicht en champignons!’’

Evert Jan Korving (understudy) – Botje
Geen grote rol, maar komt erg schattig over en de paar zinnen die hij zingt zijn ook erg goed!

Bas Timmers & Barry Beijer – Slijmbal & Slijmjurk
Een geweldig duo als je het mij vraagt. Het gebruik van de rolschaatsen bij de twee sidderalen geven ze de perfecte uitstraling; ze zijn nog langer en komen nog enger over! Als ze samen zingen in ‘’Pappies Kleine Meisje’’ klinkt het goed, maar niet bijzonder. Maar dat is ook, zeker in die rollen, niet altijd nodig.

Ger Otte – Chef Louis
Chef Louis, de chef die het diner voor Ariel en Erik gaat maken en wat probleempjes heft met krab Sebastiaan. Met name in de reprise van ‘’Les Poissones’’ komt er veel humor naar boven bij die man en de mimiek van Ger is dan ook hilarisch!


De Musical

De hits als ‘’Diep in de Zee’’, ‘’Kus Haar Dan’’ en ‘’Dat is mijn Wens’’ zijn op sommige stukken aangepast maar hebben nog steeds de herkenbare melodie en tekst.

Door de snelle decorwisseling tussen zee en land blijft het een dynamisch stuk en wordt je geen moment verveeld. De jongens in blauwe pakken zorgen voor de levensechte vissen, roggen en kwallen die levensecht rondzwemmen en zweven in de onderwaterwereld. Er is zelfs een bubbel-geluid aanwezig als je bij het concert voor Koning Triton zit.
Vooral bij het nummer Diep in de Zee komen de kleurrijke vissenpakken uit de kast en waan je je in een vrolijke zee. Het decor is in sommige scènes niet zo uitbundig als op Broadway en dat is wel jammer. Maar dankzij het geniale vliegsysteem en een beetje fantasie krijg je toch het gevoel alsof je in een heuse Disney film zit!





Het blijft natuurlijk een musical voor jong en oud, dus er zit niet heel veel diepgang in de teksten. Sommige emoties, zoals boosheid, komen een beetje te overdreven over maar hierdoor is het voor (jongere) kinderen wel heel goed te volgen. Voor de volwassenen zijn er de nodige woordgrapjes in verwerkt die erg leuk zijn.


Conclusie

Al met al is het een geweldige familiemusical! Het, af en toe, sobere decor vraagt wat van de verbeelding en het script geeft niet veel diepgang aan het verhaal maar de kostuums en vooral de fantastisch acteurs en actrices maken dat weer helemaal goed! Houd je van Disney en musicals? Dan raad ik je zeker aan deze musical te gaan zien!


With Love,
Evy

24 juni 2012

Summer! Or not?

Het regent buiten erg hard, de straat is een groot waterpark geworden, maar gelukkig had ik onderstaande foto's nog van een paar weken geleden! Toen was het nog mooi weer, en hopelijk komt dat mooie weer terug nu het eindelijk zomer is!




With Love,
Evy

13 juni 2012

Inspiratie: EK Outfit

De Bavaria en Supertrash jurkjes vliegen je om de oren in Nederland. Maar aangezien het weer niet zo fantastisch is, vind ik het toch iets fijner om gewoon in een spijkerbroek met t-shirt op de bank te zitten juichen voor Onze Jongens! (Als er tenminste gescoord wordt, want dat is voor vanavond nog maar de vraag als Nederland tegen Die Mannshaft moet spelen...)

Mijn EK-Oranje-Outfit;
Er was 25% korting op oranje-spullen bij de Bristol en dat kwam goed van pas want daar kocht ik voor 10,50 euro een oranje shirt met een metalen rood-wit-blauw ketting! Het oranje armbandje vond ik nog ergens tussen mijn sierraden... En op mijn nagels ging een mooi pastel kleurtje van Essence; C'est la vie!
De hoed heb ik achterwege gelaten, dat zag er een beetje idioot uit... Haha!


With Love,
Evy

11 juni 2012

I am back!

Mijn examens zijn al twee weken voorbij en toch heb ik niets aan mijn blog gedaan. Shame on me... Maar daar gaat verandering in komen: deze week zal ik weer meer posts/berichten plaatsen! En in de vakantie heb ik natuurlijk ook tijd om te bloggen.

Aankomende donderdag hoor ik of ik geslaagd ben, misschien dat ik volgende week dan nog een herexamen heb. Daarna wordt het hopelijk wat zonniger en kan ik lekker genieten van een ZOMERvakantie!

With Love,
Evy


2 mei 2012

Aan de studie!

Over anderhalve week is het zover: de centraal schriftelijke examens van het voortgezet onderwijs. Als 6-VWO'er zal ik dus ook leuke, gezellige drie uur durende examens moeten maken... Ik ben hard aan de studie en zal dat de komende weken ook blijven. Nu dus even wat minder bloggen.





Jammer genoeg zijn de boeken hierboven maar van 1 vak. De andere stapels boeken, examenbundels en trainers liggen verspreid door mijn kamer...
De foto's heb ik genomen met mijn nieuwe Nikkor 35mm lens! Vergelijkbaar met een 50mm lens op andere spiegelreflex camera's. Over een paar weken zal ik daar meer over vertellen!

With Love,
Evy

1 april 2012

Next to Normal: Hilarisch & Dramatisch, Geweldig & Vernieuwend!

NEXT TO NORMAL vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, innemend en bovenal raak portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk.

Een musical die typisch Amerikaans is: het gezin, de setting en de humor. Als je niet houd van humor als: ‘’Ik ga nu seks hebben met je vader’’, zal in het begin even door de zure appel heen moeten bijten. Als je hier wel tegen kunt en door al het drama heen kan kijken zal je dit ergens een hilarische musical vinden. Ik ben van de laatste groep. Drama gemixt met humor en wat lijkt op een niet zo vrolijk einde laten eindige met een ‘’prodent-lach’’, geeft je geen feel-good musical maar een feel-everything musical. Werkelijk alle emoties zijn terug te vinden in deze musical. Van gelukkig tot doodongelukkig, van vrolijk naar depressief en van blij naar woedend. Zelfs als je goed naar de muziek luistert, komen de emoties en de gemoedstoestanden van de personages terug in het nummer dat ze zingen.

 Met af en toe een paar zinnen zonder muziek, wordt Next to Normal helemaal gezongen. Er wordt niet gedanst maar in deze setting is dat dan ook helemaal niet nodig. Het verhaal is indrukwekkend en zeker voor de liefhebbers van musicals geweldig!


 Simone Kleinsma – Diana Goodman
Deze rol lijkt wel geschreven voor Simone. Een chaotische moeder die probeert te overleven in een ‘’abnormale’’ wereld. Eerst dacht ik dat de nummers te hoog zouden zijn voor Simone maar ze haalt alle noten en acteert als de beste! Door onder andere haar mimiek ga je echt geloven dat ze een psychische stoornis heeft. Nummers als ‘’Ik mis de Bergen’’ en ‘’Geen Idee’’ die beide erg verschillen qua muziek, stijl en tekst zet ze allemaal sterk neer!

 Wim van den Driessche – Dan Goodman
Een sterke en stabiele man die zijn vrouw steunt in alles. Een rol waarbij je niet meteen denkt aan Wim van den Driessche. Maar hij doet het geweldig! Van abnormaal vrolijk naar angstaanjagend boos, hij kan het allemaal. In ‘’Lied van Vergeten’’ en ‘’Licht In De Nacht’’ zingt hij prachtig en zijn perfecte timing qua humor komt goed naar voren in ‘’Beter dan het was’’.

Freek Bartels – Gabriel Goodman
Ondanks de veel kleinere rol in de tweede akte, kun je niet om Freek heen. Hij heeft zowel een krachtige stem in de hoge als in de lage nummers. In ‘’Ja, Ik Leef’’ is hij een speelse jongen en in ‘’Ga je Mee?’’ komt het alter-ego van hem naar boven, een moeilijke rol die hij fenomenaal speelt!

 Michelle van de Ven – Natalie Goodman
Een nieuw talent naar mijn idee! Geweldige stem, kan goed acteren en is geknipt voor deze rol! Ze heeft een mooi hoog bereik met haar stem en piano spelen kan ze ook al. Haar timing is perfect en past perfect bij dit gezelschap.

 René van Kooten – Dr. Fine/Dr. Madden
De, naar mijn mening, meest grappige rol van het stel. Dr. Fine: de happy-peppy-pillenboer die Diana met een leger van pillen wilt genezen en Dr. Madden: een rockende psychotherapeut die met behulp van hypnosetherapie en later ook Electro Shock Therapie (ECT) Diana wil helpen. Beide worden ze geniaal neergezet door René. Zijn prachtige stem neemt je echt mee naar je onderbewustzijn in ‘’Neem Jezelf Voor’’.

 Jonathan Demoor – Henry
Ondanks dat Henry de kleinste rol is in dit gezelschap laat Jonathan wel weten dat hij er is. ‘’Alles Valt’’, ‘’Hee #2’’ en ‘’Hee #3’’ zingt hij alle drie goed en hij weet Henry leuk neer te zetten als een blowende maar lieve jongen.
 
Iemand die geen zin heeft in een dramatische, originele, ingewikkelde en vernieuwende musical, kan deze beter overslaan…
Maar voor mensen die geweldige muziek, een pittig maar indrukwekkend verhaal en een prachtige dramatische musical wel kunnen waarderen is dit een must-see!

With Love,
Evy

Prodent-lach, samen met Wim van de Driessche!

25 maart 2012

19 maart 2012

Paris, London and New York

Deze leuke gekleurde armbandjes kon ik voor 4,95 niet laten liggen bij de H&M! In Londen en Parijs ben ik al eens geweest. Helaas nog nooit in New York. Maybe, someday...






With Love,
Evy

2 maart 2012

Nagellak!

Stiekem ben ik een beetje verslaafd aan nagellak... Ik heb geen gigantische la vol met flesjes, maar dat ik het leuk vind om nagellak te zien en te kopen geef ik eerlijk toe. Ik heb allemaal relatief goedkope nagellak: van de Etos, HEMA en Kruidvat...
Dus toen het 15% korting was bij de Sephora in de V&D vond ik het wel eens tijd een wat duurder en mooier lakje aan te schaffen van OPI! En aangezien ik nogal houd van roze, werd het hoe-kon-het-ook-anders: roze! OPI geeft haar lakjes altijd namen en deze mooie lichtroze kleur heet: Japanese Rose Garden.
Er zit 15 mL in het flesje en dat is dus meer dan genoeg om de rest van mijn leven mee te doen, hihi!







With Love,
Evy

18 februari 2012

Cuteness Overload

Oh dear, te lang niet geblogd... Waarom neemt school zoveel tijd in beslag?!
Ik ga een keer per week iets plaatsen, dat beloof ik... echt...

Anyway, deze schattige foto's hieronder moest ik gewoon plaatsen. Zijn het geen cuties?


weheartit.com
 
With Love,
Evy

5 januari 2012

My Mi Moneda

Een tijdje geleden, 7 maanden, ontdekte ik op Internet een sieraad genaamd Mi Moneda. Een prijzig merk maar met een uniek sieraad. Je kan die namelijk naar eigen voorkeur aanpassen met munten!
De ''ketting'' bestaat uit een collier, een pendant en een munt. Combineer deze drie en je hebt een prachtig stuk om je nek hangen.

Voor mijn verjaardag vroeg ik alledrie de delen. Een collier, de pendant en 2 munten. Het collier, de pendant en een munt in het zilver en de andere munt in roségoud. Je kan ook kiezen voor goud maar persoonlijk ben ik meer van het echte zilver.
De pendanten en munten zijn er in 3 verschillende maten: S, M  en L. Afhankelijk van de maat kun je sommige munten wel en andere weer niet in je pendant hangen. Ik heb maat M, een mooi tussenmaatje; niet te klein en niet te groot.
Je hebt natuurlijk ook verschillende munten. Je hebt munten met spreuken en afbeeldingen erop, maar er zijn er ook met 3D vormen, steentjes en zelfs 'Swarovski Elements'. De munten zijn allemaal op twee manier te dragen!

Afgelopen week heb ik mijn collectie uitgebreid met nog een munt. Een Ying Yang. Toen het mooi weer was, geen depressie zoals nu, sloeg ik mijn slag en heb ik een aantal foto's gemaakt van mijn geliefde sierraad!








With Love,
Evy