Pagina's

29 september 2013

Jersey Boys: Oh, what a night!

Beggin’, Can’t Take My Eyes off You, Sherry en nog vele andere hits komen voorbij in de musical Jersey Boys. Misschien herken je de titels niet, maar als je de nummers hoort weet ik zeker dat je ze mee kunt zingen, of ze in ieder geval ooit gehoord hebt! Zo niet, dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan in je culturele ontwikkeling…

Jersey Boys is al vanaf 2005 een groot succes op Broadway New York, dus nu was het wel eens tijd dat deze swingende musical naar Nederland zou komen. 22 September ging Jersey Boys in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het verhaal
Jersey Boys vertelt het verhaal van vier jongens die besluiten dat ze een ster willen worden, alleen zo kunnen ze New Jersey uitkomen en iets van hun leven maken! Alleen de weg naar succes is niet gemakkelijk: alle ups en downs in hun leven komen voorbij.
Er komen veel verschillende (Italiaanse) namen en bandnamen voorbij. In principe is dat niet erg, maar het zou voor sommige mensen een beetje verwarrend kunnen zijn. Het tempo ligt lekker hoog waardoor er altijd wel iets te zien is en het stuk lekker dynamisch blijft!

Decor, Muziek & Ensemble
Het decor lijkt op het eerste gezicht simpel, maar dat is het niet. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende settings waarbij er decorstukken vanuit de coulissen komen, maar er verschijnen ook LED-schermen uit het ‘plafond’ en de microfoons komen zelfs ‘uit’ het podium. Hier komt die dynamiek naar voren die ik eerder al noemde. De muziek is van Bob Gaudio en de lyrics zijn van Bob Crewe. Twee van de belangrijkste mannen die The Four Seasons en Frankie Valli & The Four Seasons op de kaart hebben gezet. De muziek heeft moderne arrangementen die door de fantastisch band door de speakers galmen! Daarbij is het ensemble ook heel sterk. De drie dames en zeven heren moeten flink aan de bak aangezien ze allemaal meerdere rollen vervullen. Wat voor het publiek ook zeer vermakelijk kan zijn!

Cast; rolverdeling 27-09-2013
Tim Driesen – Frankie Valli
Tim vertolt de rol van Frankie Valli, ‘the voice’ van The Four Seasons. En wat een voice heeft Tim, van laag naar hoog. Hij kan het allemaal! Zangtechnisch een van de zwaarste rollen die er is aangezien hij bijna altijd met zijn kopstem zingt. Daarbij is Tim ook een geweldig acteur, zeker tegen het einde van de show is dat wel duidelijk. Wauw, wat een talent!

Dieter Spileers – Bob Gaudio
Dieter speelt het muzikale genie Bob Gaudio. Dieter heeft, naar mij mening, samen met Tim de grootste hoofdrol. Het enthousiasme in zijn spel spat ervan af en dat is zó leuk om te zien! Daarbij kan hij geweldig zingen en ook zijn monologen komen zijn zeer sterk! Een van de verrassingen van deze voorstelling!

René van Kooten – Tommy DeVito
Tommy DeVito, de gokker en ook een beetje de ‘’slechterik’’ van het stel. En René is daar de perfect man voor. René vertelt vol overtuiging zijn monologen en brengt met scherpe timing ook voldoende humor in het verhaal.

Robbert van den Bergh – Nick Massi
Nick Massi, de perfectionist. De man die misschien toch zijn eigen band wil starten en alleen schone handdoeken wilt, wordt gespeeld door Robbert. En ook Robbert is een acteur waarop je kunt bouwen. Als bas heeft is hij onmisbaar in de nummers en ook zijn timing zorgt voor grappige momenten!

Ik heb nu maar een paar regels per Jersey Boy opgeschreven. Maar serieus gezegd, ik zou bladzijden kunnen vullen over deze jongens. Het zijn vier talenten, die ieder hun sterke punten hebben. Zowel in spel als in zang. Deze vier talenten komen nu samen en zijn ge-wel-dig!!

So…? You should go!

En eerlijk, ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn! Ik was bang dat het verhaal niet genoeg diepgang zou hebben, maar dat is niet het geval. Ik vergelijk het met The Buddy Holly Story (recensie), maar dan vele malen beter! Heb je de keuze tussen Sister Act en Jersey Boys? Dan zou ik zeker naar Jersey Boys gaan! Het dak swingt er vanaf en je zal een geweldige avond hebben!!
 
With Love,
Evy
 
Bron: facebook.com

8 juli 2013

Figureren op een filmset, Lucia de B.

''Het leven van een figurant gaat niet over rozen.’’

Vorige week had ik me opgegeven als figurant voor Lucia de B. de film. Ik kreeg geen bevestiging hiervan totdat ik afgelopen zaterdag, om 08:30 uur, werd opgebeld. Of ik verdwaald was en de rechtbank niet kon vinden, want ik zou immers komen figureren. Ik, als een gek, al mijn spullen bij elkaar gepakt en op naar de rechtbank. Het Paleis van Justitie achter het centraal station in ‘s-Hertogenbosch. 

Eenmaal daar aan gekomen moest ik eerst langs de ‘make-up’ en daarna werd mijn kleding gecontroleerd. We hadden zomer- en winterkleding nodig voor verschillende scènes.
Om 11:30 uur werden we naar onze plekken gebracht in een van de rechtszalen. De andere 100 figuranten waren er ook. Op de een na laatste rij mocht ik plaatsnemen als ‘’tegenstander van Lucia de Berk’’. Het zou een lange dag worden die vooral zou bestaan uit kijken, luisteren, zitten en stil zijn.

En vooral dat ‘stil zijn’ werd er bij ons wel in gestampt. Tijdens het opnemen maar ook tussen de verschillende takes wilden de productieassistenten het liefste dat we onze mond dichthielden. Hou je niet van stil zitten, stil zijn en luisteren? Dan kan figureren soms best lastig zijn.  Sommige figuranten, onder andere ADHD-typetjes, hadden er na drie uur al genoeg van…

Pas om 15:30 uur hadden we lunchpauze. Er was gelukkig wel eten voor ons geregeld en we konden lekker buiten zitten, waar het een stuk koeler was dan binnen in de rechtszaal. Na de lunch moesten we nog meer scènes opnemen en waren we pas om 21:00 uur klaar.

@barryatsma: Oh wat is t n heerlijke dag om… Samen met 120 collega’s in n kleine rechtszaal te zitten zonder airco.

Ondanks het wachten was het super leuk om live achter de schermen te zijn! Je ziet  de ins en outs van het opnemen van een speelfilm. Je ziet de scènes die in een keer goed gaan maar ook de scènes die verloren gaan door technische storingen. Als extraatje sta je ook zomaar naast bekende acteurs als bijvoorbeeld Barry Atsma.

Waarschijnlijk zal ik niet in beeld komen, op de achterste rijen hadden ze eigenlijk alleen maar vulling nodig en daarnaast zat ik precies achter een dame van middelbare leeftijd die nogal graag in beeld wilde en haar hoofd van links naar rechts bewoog. Mijn gezicht zal dus niet op het witte doek verschijnen en ik ben ook niet ontdekt als nieuw acteertalent… Maar het is een hele ervaring op zich en ik zou het zo weer doen!
 
With Love,
Evy

Synopsis Lucia de B. de film
Lucia is een eigenzinnige verpleegster, opgeklommen uit een eenvoudig milieu, die argwaan bij haar collega's en meerderen wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval aanwezig is. Hoe meer de ambitieuze parketsecretaris Judith (32) te weten komt over deze ex-prostituee, hoe meer ze walgt van deze vrouw die doodzieke ouderen en baby’s vermoordt. De kranten staan er bol van. Judith krijgt van de Officier van Justitie alle vrijheid om het onderzoek te leiden tegen deze 'Engel des doods'. Daarmee krijgt ze eindelijk de zaak toegewezen waarmee ze promotie kan maken: de zaak van Lucia de B.

Maar dan slaat de twijfel toe. Kort na de uitspraak, levenslang, wijst de arts Cato Lenoir, werkzaam in hetzelfde ziekenhuis waar de ‘moorden’ plaatsvonden, Judith erop dat het enige zogenaamde medische bewijs dat Lucia schuldig maakt wellicht onbetrouwbaar is.

Het verhaal van Lucia de Berk wordt verteld vanuit het perspectief van Judith, de medewerker van het Openbaar Ministerie die er achter komt dat Justitie grote fouten heeft gemaakt en ontlastend bewijs heeft achtergehouden

Lucia de B. is vanaf maart 2014 te zien in de bioscoop.

Bron: rinkelfilm.com

11 mei 2013

Top Gear Live - 27 april 2013 @ Ziggo Dome Amsterdam

Twee weken geleden was het zover: de kaartjes die ik 's avonds op 5 december 2012 had besteld, kon ik eindelijk laten zien bij de ingang van de Ziggo Dome. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, de drie presentatoren van Top Gear UK, zouden eindelijk na 3 jaar weer een live show geven in Nederland!


6 mei 2013

The Buddy Holly Story: Swingende Rock 'n Roll



The Buddy Holly Story vertelt het verhaal van de rock and roll muzikant Buddy Holly die in de jaren 50 zijn muziek op de kaart zette. Maar wie was Buddy Holly eigenlijk? Hoe verliep zijn carrière en hoe was zijn leven als bekend artiest? Dat zie je allemaal in The Buddy Holly Story.



Het verhaal is dus simpel: het leven van Buddy Holly wordt in chronologische volgorde vertelt. Aan het verhaal is niet gesleuteld. Het is puur, zonder poespas, en daar houd ik van.  

Je zou verwachten dat je alleen muziek van Buddy Holly te horen zou krijgen, maar niets is minder waar! Er komen ook nummers van Elvis Presley, Etta James en Ritchie Valens langs. Namen die je misschien niet bekend voorkomen, maar ik weet zeker dat je de nummers ooit gehoord hebt!
In het begin van de voorstelling komt de muziekstijl Country even om de hoek kijken. Maar die stijl wordt al snel ingewisseld voor de rock and roll van Buddy Holly en de Soul/Jazz muziek van New York.  Petje af voor de band, want die is steengoed!

Het decor bestaat uit een grote ronde elpee die dient als podium. Verder zie je de instrumenten van de band, een jukebox en nog wat andere rekwisieten uit de jaren 50. Ter aanvulling zie je op de achtergrond albumhoezen van Buddy Holly en foto's uit kranten.

Tim Akkerman speelt Buddy Holly alsof de rol voor hem gemaakt is! Enthousiast, met een geweldige stem en fantastisch gitaarspel. De hele cast, met onder andere Frans van Deursen en Joy Wielkens, is perfect. Het hele plaatje klopt gewoon!
The Buddy Holly Story is wat mij betreft een aanrader! Wil je weer even terug naar de jaren 50 voor wat ''ouderwets'' rock 'n roll? Dan zou ik zeker gaan! Ook voor de jongere generaties zou deze muziek zomaar een nieuwe ontdekking kunnen zijn!
Bron foto's: buddydemusical.nl
The Buddy Holly Story is dinsdag 28 mei te zien in Theater aan de Parade. Kaarten zijn verkrijgbaar op theateraandeparade.nl en via Bosch Ticket op 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief).


2 mei 2013

Muziek #5





Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.



28 april 2013

Wreck This Journal: Part I

Hieronder wat kiekjes van wat bladzijden ui tmijn 'Wreck This Journal'. Die van mij wordt waarschijnlijk niet zo mooi als de boekjes die je, bijvoorbeeld, ziet op YouTube... maar het is een begin! Klik op 'Lees Verder' om de foto's te zien!
 
Bron: weheartit.com

10 april 2013

8 april 2013

Muziek #4





Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.


4 april 2013

It is impossible to be sad while watching this

Pasen is al voorbij maar deze vrolijke versie van Ho Hey moest ik jullie laten zien!

 With Love,
Evy
  

1 april 2013

New CD's!

All the Little Lights van Passenger en + van Ed Sheeran wilde ik sowieso al en toen ik zag dat de CD van Bon Jovi maar acht euro was, moest ik die ook meenemen!

27 maart 2013

Damnit!

En natuurlijk op het moment dat je veel inspiratie en zin hebt om te bloggen, gaat je laptop kapot...

Mijn laptop krijgt spontaan een flikkerend scherm, waarna vervolgens een zwart scherm mij aanstaart en de Dell 8 piepen ten gehore brengt. Die piepen blijft hij herhalen totdat ik hem uitzet. Opnieuw opstarten werkte gisteren nog wel maar zojuist kreeg ik weer die piepcode te horen. Google lijkt de oplossing van dit probleem niet te weten dus zit er niets anders op dan mijn laptop(pie) morgen naar de MyCom te brengen en te hopen dat ze hem kunnen maken.

Komende dagen dus even geen nieuwe blogposts... Ik vind het heel jammer maar zodra ik weer de kans heb foto's op te slaan, komen er weer nieuwe artikelen! Ik heb onder andere een update van mijn Wreck This Journal en foto's van mijn huisdier; cavia Pluk!

With Love,
Evy

24 maart 2013

To be or not to be? - Het Zuidelijk Toneel


In de komedie To be or not to be vormen Ellen ten Damme, Raoul Heertje, Peter de Jong, Frank Lammers, Han Römer, Waldemar Torenstra en Viggo Waas een theatergezelschap in 1939 dat betrokken raakt bij het verzet. De acteurs zorgen voor de nodige hilariteit. Want een heldenrol willen zij allemaal vervullen, maar wel zoals een goed acteur betaamt: op grootse wijze. Bron: www.hzt.nl



Het verhaal van To Be or Not To Be is niet zo simpel als bovenstaand stukje omschrijft. Op sommige momenten speelt iedereen in het heden, als zichzelf: Ellen ten Damme is Ellen ten Damme en de acteurs zijn zich bewust van het publiek. Dan komt het verhaal van het theatergezelschap in 1939 en wat zij mee maken. En wat zij mee maken is eigenlijk het stuk wat het theatergezelschap wilde spelen maar niet mochten van de afdeling ‘Censuur’. Volgt u het nog? Ten slotte tel je daar Raoul Heertje die wat grappen vertelt en een spontane revue bij op, en je hebt verwarring met een hoofdletter V.

Maar deze verwarring maakt het toneelstuk wel fantastisch! Het duurt even voordat je alles begrijpt maar als je eenmaal in het verhaal zit, wil je weten hoe het afloopt. Het houdt je bezig tot het eindapplaus. Het is een komedie met een flinke dosis cynisme en sarcasme. Daarnaast bevat het ook nog de nodige grappen die iedereen laten lachen!

Het decor is groot, mooi en de vele changementen zorgen voor de nodige dynamiek. De coulissen van het theater en de technici maken ook deel uit van het decor waardoor je echt het idee krijgt dat je een kijkje neemt bij een theatergezelschap. De acteurs zijn allemaal geweldig met elk hun eigen rol! Ellen ten Damme zorgt voor de nodige zang en Raoul Heertje voor de extra komische noot. Sommige scènes zijn aan de lange kant en hierdoor kan het een beetje saai worden voor het publiek. Ik persoonlijk vond het precies goed.

Een must-see voor de liefhebber en een uitstekende keuze om kennis te maken met toneelstukken. Persoonlijke meningen over sommige scènes kunnen verschillen maar de acteurs zijn stuk voor stuk professionals, het decor is fantastisch en het verhaal is origineel!

To see or not to see? Definitely see! 

With Love,
Evy

15 maart 2013

Muziek #3







Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.




10 maart 2013

Voor de Disney-fans...

                               Bron: weheartit.com

3 maart 2013

Zelfportret

Op Facebook en Twitter heb ik ondertussen alweer een nieuwe profielfoto, maar ik wilde deze hier toch even laten zien. Gemaakt met mijn 35mm lens.

With Love,
Evy

18 februari 2013

3FM Zeroes Request Clip 2013

Links: de clip van 3FM | Onder: de RAW (onbewerkte) clip van 3FM | Rechts: de originele clip


Zeroes Request 3FM: 08-02-2013 t/m 15-02-2013

16 februari 2013

Favoriete Accessoires

Op dit moment heb ik een aantal sieraden die ik graag draag. Hieronder laat ik ze aan je zien:

1) Armband gekocht op de Markt 



2) Mijn Mi Moneda met een ''Deluxe Hot Pink'' Nautilus munt. 

De derde, en ook laatste favoriet, mijn stalen Fossil horloge met lichtroze/parelmoer wijzerplaat.

With Love,
Evy

14 februari 2013

Muziek #2



Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.





5 februari 2013

Geen Titel

Aangezien ik de hele week al ziek ben, plaats ik komende dagen minder artikelen. Ik had er wel een paar vooruit geschreven maar die zijn nu ook allemaal ''op''...

Ik hoop dat ik donderdag wel naar een meeloopdag in Tilburg kan. Ik ga kijken bij Psychologie wat wordt gegeven aan de Universiteit van Tilburg. Maandag 18 februari ga ik ook nog kijken bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, Geschiedenis. Ik heb er zin in!

Ik zal kijken wat ik komende dagen kan plaatsen, misschien zijn het alleen maar quotes of filmpjes maar dan plaats ik tenminste iets. Otherwise komen er sowieso volgende week weer wat artikelen.

With Love,
Evy

                    weheartit.com


3 februari 2013

Muziek: Lindsey Stirling & Games

Soms kom je op YouTube een kanaal tegen dat je echt verrast. Lindsey Stirling maakt covers, maar niet zomaar zangcovers. Nee, Lindsey maakt gewapend met haar viool de mooiste covers van allerlei soorten nummers. De meesten zullen veel mensen bekend voor komen, maar onderstaande filmpjes bevatten muziek van drie zeer populaire games: Assassin's Creed III, The Legend of Zelda en Skyrim. 


With Love,
Evy





22 januari 2013

Before I Die...

Iedereen heeft wel eens nagedacht over dingen die je ooit in je leven nog wilt doen. Op het Internet kwam ik 'Before I Die' plaatjes tegen die je kon gebruiken om je eigen ''Bucket List'' samen te stellen. Ik heb de leukste uitgekozen en zo een klein lijstje gemaakt! Klik op 'Lees Meer' om de rest van mijn lijst te zien.

16 januari 2013

Sfeerimpressie: Winterefteling

Hieronder een drietal foto's van de Efteling. Deze heb ik al in december gemaakt maar in januari is de Efteling ook in ''wintersferen''. Op de pleinen staan vuurkorfen, er is een overdekte schaatsbaan voor de kinderen en je kan rookworst en snert eten. Het is er heel gezellig en perfect om een koude winterdag door te brengen!




With Love,
Evy

14 januari 2013

Muziek #1



Vaak heb ik iedere maand (of week, kan ook) een paar nieuwe nummers waar ik graag naar luister. Deze kan ik dan non-stop draaien. Soms vind ik het nummer mooi en een andere keer heb ik er een goede herinnering aan. Hieronder mijn meest geluisterde nummers van de afgelopen weken.





12 januari 2013

Recensie: Les Misérables The Movie 2012



In 1815 komt Jean Valjean na 19 jaar dwangarbeid, voor het stelen van een brood, vrij. Commisaris Javert laat hem voorwaardelijk vrij maar de rest van zijn leven zal Jean Valjean in de gaten worden gehouden door Javert. Jean Valjean besluit te vluchten voor Javert. In 1823 gaat een stuk beter met Valjean. Onder de naam Monsieur Madeleine heeft hij zich opgewerkt tot de eigenaar van een fabriek en tot burgermeester. Maar hij kan niet voorkomen dat een van de arbeidsters van zijn fabriek, Fantine onterecht onslagen wordt en daarna in de protitutie terecht komt. Als Fantine overlijdt beloofd Valjean dat hij zich over haar dochtertje Cosette zal ontfermen. Vanaf dat moment zal het leven van Valjean veranderen.

Les Misérables is een roman geschreven door de Fransman Victor Hugo. De meeste mensen zullen Les Mis echter kennen van de musical. Het is de langstlopende musical van de wereld, in Londen is de musical al 27 jaar te zien.

Het immense gevoel dat je krijgt in de beginscène wordt helaas niet doorgezet in de rest van de film. Dit was niet noodzakelijk geweest maar het begin zou zo wel verkeerde verwachtingen kunnen scheppen. Toch blijft de rest van de film fenomenaal. Met zowel close-up als overzicht shots zit er genoeg dynamiek in de film. 158 Minuten zonder pauze is een lange zit, maar het is het waard.

De acteurs brengen veel emotie over en zingen live. Zo komt alles heel natuurlijk over. De combinatie van acteurs en musicalacteurs zorgt ook voor een goede balans tussen de verschillende zangstemmen. Er zijn wel wat aanpassingen gedaan, vooral in de volgorde van de nummers. Dit heeft gelukkig een positieve invloed gehad en zorgt ervoor dat de film beter loopt.

Als theaterliefhebber hoop je dat de film net zo goed is als de musical maar in dit geval is de film zelfs beter!

With Love,
Evy


Cast
Jean Valjean – Hugh Jackman
Javert – Russell Crowe
Fantine – Anne Hathaway
Marius – Eddie Redmayne
Éponine – Samantha Barks
Cosette – Amanda Seyfried
Enjolras – Aaron Tveit
Thénardier – Sacha Baron Cohen
Madame Thénadier – Helena Bonham Carter